Skip to content

Bedrijfsjurist

Diemen, Noord-Holland, Nederland€ 4.000 - € 7.500 per maandJuridisch

Functieomschrijving

Als Bedrijfsjurist bij Milieu Service Nederland ben je van alle markten thuis. Je bent betrokken bij de strategische beslissingen van de directie. Door jouw ervaring als bedrijfsjurist / advocaat ben je op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving binnen jouw vakgebied. Daarmee weet je potentiële conflicten te signaleren en in de kiem te smoren. Je gaat aan de slag als adviseur van het management en bent zelfstandig verantwoordelijk voor alle juridische zaken binnen de organisatie. Op ons kantoor in Diemen vervul je een zelfstandige en leidende rol als het op bijvoorbeeld contracten- of ondernemingsrecht aankomt. Jij staat in contact met iedereen binnen de organisatie en zorgt ervoor dat alle processen en procedures aan de geldende wetgeving voldoen.


Omdat we een diverse onderneming zijn die opereert in het hart van de klimaattransitie, komen er zowel vanuit de organisatie zelf als vanuit externe partijen veel vragen op je af. Dit is voor jou geen probleem, want jij bent de pragmatische Bedrijfsjurist die wij zoeken. Jij kan als geen ander prioriteiten stellen en weet welke zaken voorrang dienen te krijgen. In deze zelfstandige rol ben je verantwoordelijk voor alles waar wij als organisatie op juridisch vlak mee te maken krijgen. Je komt in aanraking met allerlei verschillende rechtsgebieden. Het contract met een leverancier, de overeenkomsten die wij hebben met onze klanten, algemene voorwaarden, afval wetgeving en nog veel meer. Jij weet wat er speelt binnen de andere afdelingen en jij zorgt ervoor dat we blijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.


Je werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit:

 • Voorkomen is beter dan genezen. Jij zorgt ervoor dat we voldoen aan alle huidige en toekomstige wet- en regelgeving;
 • Contact onderhouden met alle afdelingen binnen Milieu Service Nederland en externe partijen zoals omgevingsdiensten, klanten en partners;
 • (Ad hoc) vragen en projecten vanuit de organisatie behandelen;
 • Je fungeert als gesprekspartner en adviseur richting het management en de directie. Je geeft advies op het gebied van o.a. contractenrecht, ondernemingsrecht en afvalwetgeving.

Vereisten

 • Een afgeronde juridische WO-opleiding en 3 tot 6 jaar ervaring als advocaat en/of bedrijfsjurist;
 • Ervaring met bedrijfsjuridische taken, verantwoordelijkheden en rechtsgebieden zoals contractenrecht, privacywetgeving en ondernemingsrecht;
 • Je bent pragmatisch ingesteld, weet hoe je prioriteiten stelt en hebt een flexibele en proactieve werkhouding;
 • In deze zelfstandige functie werk je veel samen met de afdelingen inkoop, HR, verkoop, directie en aandeelhouders en ben je betrokken bij veel verschillende processen en procedures. Jij zorgt ervoor dat de positie van Milieu Service Nederland wordt vertegenwoordigd en beschermd;
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid en staat stevig in je schoenen, want je zorgt er zelfstandig voor dat alles op juridisch gebied in orde is;
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je foutloos in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris gebaseerd op jouw kennis en ervaring. De salarisrange voor deze functie ligt tussen de €4.000 en €7.500 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling bij het SPNG, reiskostenvergoeding, dagelijks vers fruit, sportfaciliteiten op kantoor en een mobiele telefoon;
 • Minimaal 24 vakantiedagen per jaar o.b.v. fulltime dienstverband en 3.5 ATV dagen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen, seminars en trainingen om jezelf continu te ontwikkelen en up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen binnen de branche.

Over Milieu Service Nederland

Milieu Service Nederland is een dynamisch en snelgroeiend familiebedrijf waar inmiddels ongeveer 200 enthousiaste collega’s werken! Wij zijn uitgeroepen tot Beste Onderneming van 2022! Wij vinden het een eer dat onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid, zero waste en circulaire bedrijfsvoering zó gewaardeerd worden. Dit bevestigt dat we met elkaar op de goede weg zijn naar een betere en schonere wereld waarin we afval omzetten tot nieuwe grondstoffen! Naast deze prestigieuze prijs zijn wij ook voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot FD Gazelle. Wij behoren tot snelst groeiende grote bedrijven van West-Nederland. Wij zijn blij met deze mooie ondernemersprijzen en werken ondertussen hard verder aan onze missie: een afval- en emissievrij ondernemend Nederland. Lees hier meer over wie wij zijn en wat wij doen.


Vragen? 

Heb je nog vragen of wil je eerst nog wat meer informatie? Dan kun je onze recruiter Stacy Noorbergen bereiken op 06 512 93 483 of op 088 - 08 09 050.


N.B.: Deze vacature vervullen wij bij Milieu Service Nederland zelf. Ongevraagde hulp vanuit externe bureaus wordt niet op prijs gesteld.

of

Wat er gebeurt na jouw sollicitatie

Kennismaking inplannen

Gesolliciteerd? Top! Binnen twee werkdagen hoor je of en wanneer we een telefonische kennismaking inplannen.

Telefonische kennismaking

We bellen om jouw interesses en ambities te bespreken bevalt dit van beide kanten nogsteeds goed, dan plannen we een sollicitatiegesprek in.

Sollicitatiegesprekken

Je voert bij ons twee sollicitatiegesprekken. In het eerste gesprek vertellen we je meer over MSN en de functie. Na een positief gesprek volgt een gesprek met de teammanager. Afhankelijk van de functie kan een assessment onderdeel zijn van de procedure.

Welkom bij MSN!

Zijn we allebei nog steeds enthousiast? Mooi! Dan bespreken we alleen nog wat praktische zaken. Wij kijken uit naar onze samenwerking bij MSN!