Overslaan naar content

"Het gaat niet allemaal volgens de boekjes"

Salescoaching bij Milieu Service Nederland

Bij Milieu Service Nederland vinden we het belangrijk dat al onze collega’s op hun plek zitten en dat ze bij kunnen leren. Mede daarom is Koen van de Velde in 2023 aangenomen. Als salescoach is het zijn uitdaging om accountmanagers in te werken en te helpen groeien.

Sterk inwerktraject

We zijn druk bezig met de uitbreiding van het salesteam. Om de start van nieuwe collega’s soepel te laten verlopen, tilt Koen onder andere het inwerktraject naar een hoger niveau. Hij vindt het van groot belang om de kennis van het team actueel te houden en werkt daarom onder andere aan een uitgebreide saleshandleiding. “Een goede adviseur verkoopt beter. Hoe beter je onderlegd bent met de feiten, hoe beter je advies kunt geven en hoe mooier de orders worden.”

Persoonlijke begeleiding

Toch is voor Koen de persoonlijke begeleiding het meest essentieel. Na een inwerktraject met uitleg over producten en systemen lopen nieuwe accountmanagers een dagje of twee mee met een collega. En als ze er klaar voor zijn, worden er doelen en targets gesteld en krijgen accountmanagers 1-op-1 begeleiding. Maar, zegt Koen: “Het gaat niet allemaal volgens de boekjes. Ik ben geen trainer die iemand iets opdraagt op een bepaalde manier te doen. Het kan namelijk zomaar zijn dat dit niet bij diegene past. Goed kijken en luisteren vind ik daarom het leukst, want dan kun je iemand écht helpen. Mijn belangrijkste woord is altijd authenticiteit. Blijf bij jezelf en doe waar jij je goed bij voelt, dan lukt het wel.”

Groeien als accountmanager

Wat merk je van deze coaching als accountmanager? Jeffrey Karstens kwam in 2022 bij ons in dienst, op 19-jarige leeftijd. Het is overduidelijk dat hij sinds zijn start bij Milieu Service Nederland professioneel flink gegroeid is. “Mijn groei zit bijvoorbeeld in de manier waarop ik gesprekken voer met verschillende typen mensen. Iemand in een garage spreek je anders aan dan iemand in pak op kantoor. Als ik binnenkom kijk ik in ieder geval direct in de afvalbak. Als ik veel karton bij het restafval zie, weet ik dat ik een goed aanknopingspunt heb om hun afvalmanagement te bespreken. Je moet gewoon durven”, legt hij uit.

Naast goede begeleiding voor beginnende accountmanagers besteedt Koen en ook aandacht aan coaching en trainingen voor meer ervaren collega’s. Zo komen alle accountmanagers elke twee weken terug op kantoor voor workshops, kennisdeling en persoonlijke gesprekken.

Ook klaar om te groeien?

We zoeken diverse accountmanagers door het hele land. Ben jij klaar voor een mooie uitdaging? Ontdek alle vacatures als accountmanager hieronder of stuur een open sollicitatie.

Word accountmanager bij Milieu Service Nederland

Accountmanager B2BAmsterdam, Noord-Holland, Nederland
Accountmanager B2B AmsterdamAmsterdam, Noord-Holland, Nederland
Accountmanager B2B Den HaagDen Haag, Zuid-Holland, Nederland
Accountmanager B2B LimburgMaastricht, Limburg, Nederland
Accountmanager B2B NijmegenNijmegen, Gelderland, Nederland
Accountmanager B2B RotterdamRotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Medewerker Sales SupportDiemen, Noord-Holland, Nederland
RelatiemanagerRandstad, Noord-Holland, Nederland

Geen openstaande vacature?

Staat jouw regio er niet bij, maar wil jij ook samen met Koen en Jeffrey meewerken aan een duurzamere toekomst voor Nederland? Stuur dan een open sollicitatie.