Werken als accountmanager
Overslaan naar content

"Ik zou hier graag doorgroeien en langdurig verbonden blijven"

Michel vertelt: werken als accountmanager

Maak kennis met Michel van Aggele. Hij werkt nu een half jaar bij Milieu Service Nederland als accountmanager. Hij was niet onbekend met het salesvak, maar keek uit naar de kansen die onze organisatie hem biedt om bij te leren en door te groeien.

“In de eerste weken word je helemaal meegenomen om het bedrijf te leren kennen. Je leert veel over de producten en diensten, gaat mee op pad met andere accountmanagers, leert over gesprekstechnieken en hoe je de tijd het beste indeelt. Eenmaal aan het werk verbreed je deze kennis alleen maar.” Michel vindt zijn werk ontzettend leuk en divers. “Het is fijn dat je als accountmanager bij Milieu Service Nederland in je eigen regio mag werken. Daarnaast wordt niet alles voor je bepaald, dit doen we altijd in samenspraak. Ik zou hier graag doorgroeien en langdurig verbonden blijven.”

Ondersteuning door onze salescoach 

Koen van de Velde werkt bij ons als salescoach en ondersteunt voornamelijk de nieuwe accountmanagers. Allereerst begeleidt hij ze door het opleidingstraject heen, bijvoorbeeld met een uitgebreide saleshandleiding om hen kennis te laten maken met onze markt. “Bij de start wordt veel aandacht besteed aan coaching, zodat ze goed voorbereid aan het werk gaan.”

Na een vliegende start leiden we accountmanagers op tot ware adviseurs. Met trainingen, zowel online als face-to-face, leren onze salescollega’s de markt door en door kennen. Zo kunnen zij bij elke klant een oplossing op maat aanbieden.

Koen zorgt daarbij voor blijvende begeleiding en ondersteuning. Hij vindt het belangrijk om de accountmanagers de vrijheid te geven om hun eigen ding te doen. “Mijn ideaal zou zijn om unieke topverkopers te vormen. Het is daarbij wel belangrijk om ze vanaf het begin handvatten te geven zodat ze hun werk goed kunnen doen.” Koen doet dit niet met een vaste aanpak omdat iedereen anders en uniek is. “Ik kijk daarom niet alleen naar targets, maar ook juist naar de persoon daarachter. Ik ben geen trainer met regeltjes uit een boekje. Ik vind dat iedereen altijd dicht bij zichzelf moet blijven, als je dat kan dan komt het succes vanzelf. Accountmanagers kunnen veel van elkaar leren en daar stuur ik dan ook op aan.”  

Samenwerking: ook op pad

Ook al gaan de accountmanagers vaak alleen op pad: er is veel samenwerking in het team. Michel vindt het prettig dat hij gemakkelijk met anderen kan schakelen. “Ik vind het fijn dat ik de mogelijkheid heb om onder andere Koen soms te bellen. Als ik even wil sparren over een situatie is dit prettig. Dit geldt ook voor mijn andere collega’s, die ik altijd kan benaderen als ik ergens hulp bij nodig heb", aldus Michel.

Wij sturen erop aan dat nieuwe collega’s er snel klaar voor zijn om in hun eigen gebied kunnen werken. “We zoeken dan ook per provincie naar nieuwe collega’s”. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als accountmanager? Koen helpt ook jou graag op weg!  

Word accountmanager bij Milieu Service Nederland

Accountmanager B2B
Remote
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Accountmanager B2B Amsterdam
Remote
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Accountmanager B2B Den Haag
Remote
  • Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Accountmanager B2B Eindhoven
Remote
  • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Medewerker Aftersales
Op locatie
  • Diemen, Noord-Holland, Nederland
Project Medewerker Duurzaamheid
Op locatie
  • Diemen, Noord-Holland, Nederland

Geen openstaande vacature?

Staat jouw regio er niet bij, maar wil jij ook samen met Michel en Koen meewerken aan een duurzamere toekomst voor Nederland? Stuur dan een open sollicitatie.